top of page

Normativa Bus escolar


USUARIS DEL SERVEI

Tenen dret a la utilització del servei de transport escolar l'alumnat matriculat al CEIP Porta des Moll que tengui el domicili més proper a les aturades ofertades que no al centre.

Cada any s'haurà de renovar la petició del servei.

El número de places ofertades en la ruta que cobreix aquest servei ve determinat pel vehicle destinat al mateix i el contracte amb la Conselleria.

Per a sol·licitar la utilització del servei s'han de dirigir a l’escola, en el període ordinari que es fixarà el mes de setembre, abans de l'inici escolar. Una vegada iniciat el curs escolar també podran sol·licitar una plaça, sempre i quan quedin vacants.

Els alumnes d'educació infantil no podran fer ús del servei de transport escolar durant el període d'adaptació.

El servei escolar es dóna d'acord amb el calendari escolar aprovat per la Conselleria d'Educació i Universitat, ajustant-se amb l'horari del centre, entrada a les 8:30 i sortida a les 13:30 del matí.

FUNCIONAMENT DEL SERVEI

Els usuaris del servei han de dur obligatòriament el carnet de transport escolar durant els desplaçaments. Aquest el recolliran a escola, una vegada formalitzada la matrícula. En el carnet hi figuraran les seves dades: nom i llinatges, telèfons de contacte, adreça i l'aturada.

Els nins i nines que van en bus hauran d'estar puntualment al lloc i hora prevista per a la seva aturada. Si no és així, el transport continuarà el seu trajecte, anotant la monitora l'absència de l'alumne/a.

Primer, a les 8:20 s'aturarà a l'escola gran on deixarà l'alumnat de primària.

Seguidament farà aturada a l'escoleta on la monitora acompanyarà als infants fins a l'interior de l'edifici on seran recollits per una mestra o pel personal del centre.

A les 13:30 la monitora recollirà a les classes d'infantil l'alumnat i els acompanyarà ordenadament fins el bus.

L'alumnat de primer de primària sera acompanyat per la monitora del menjador fins al bus. La resta d'alumnat hi anirà de manera autònoma en acabar les classes.

Les 13:40 és l'hora màxima de sortida del bus i partirà.

A partir d'aquesta hora, el servei continuarà la seva ruta i horari.

El monitor no deixarà baixar mai del bus cap alumne menor de 6 anys si els pares o altra persona responsable del menor no s'ha personat a recollir-lo. Si aquest fet es produeix de manera reiterada es prendran mesures correctores.

Si un alumne perd l'autobús, haurà de tornar entrar dins el centre i comunicar-ho al seu tutor/a o al personal directiu del centre. Mai no pot anar-se'n del centre pel seu compte, en cas de què ho faci, el centre no se'n farà responsable. S'avisarà als pares per a què el venguin a cercar, si això no fos possible, s'avisaria a la Policia local.

Si un pare/mare o tutor no recull el seu fill a l'aturada pertinent la monitora el durà a l’escola. Una vegada allà s'avisarà als pares, mares o tutors de la incidència perquè acudeixin a recollir-lo. En cas que sigui impossible contactar amb ells, s’avisarà al Policia Tutor per a que prengui les mesures oportunes.

PARES

Els pares hauran d'informar al monitor de qualsevol canvi relacionat amb el transport dels seus fills.

Els pares, mares o tutors legals, han d'avisar amb antelació quan tenguin previsió de la no utilització del servei, tant si és de l'anada com de la tornada.

És obligació justificar el motiu de la manca d'utilització del servei, tant el d'anada del matí com el de tornada del migdia.

Si un usuari del servei deixa la plaça ocupada per qualsevol motiu, ho ha de comunicar a l’escola.

Els pares es comprometen a esperar els seus fills menors de 6 anys a l'aturada i hora prevista. Així també s'accepta que els majors d'aquesta edat puguin baixar sols del bus; a partir d'aquest moment queden sota la responsabilitat dels tutors legals.

En el cas que un alumne/a ocasioni deliberadament un mal al vehicle, els tutors legals, en nom de l'alumne, estaran obligats a reparar el dany causat o a fer-se càrrec del cost econòmic de la seva reparació.

NORMES

Obligatòriament han de dur el carnet de transport escolar.

El/la monitora és la persona que té la màxima autoritat dins el bus, per tant, els usuaris l'hauran de creure i fer cas en el desenvolupament de les seves funcions.

S'hauran de complir les següents normes bàsiques:

- Esser puntuals.

- Posar-se els cinturons.

- No aixecar-se dins el bus fins el punt d'arribada.

- No cridar, ni barallar-se.

- No embrutar, menjar, ni beure.

EL MONITOR/A.

Serà la màxima autoritat dins el bus, encarregada de fer complir les normes.

Passarà llista cada dia, al matí i al migdia; durà el control de les absències i assistències;; s'encarregarà amb els menors de 6 anys d'anar-los a cercar i acompanyar, assegurant-se que a la partida no en quedi cap; a primària abans de partir s’assegurarà d’informar de les absències. Procurarà que els nins utilitzin el mateix seient.

Elaborarà un registre de les infraccions de les normes per part dels alumnes.

Comunicarà a la direcció del centre qualsevol incidència que es produeixi durant el servei.

Vetllarà pel compliment de les normes de seguretat.

PÈRDUA DEL DRET DEL SERVEI

La pèrdua del dret del servei de transport podrà ser temporal o fins a la fi del servei.

L'equip directiu del centre podrà decidir les mesures a adoptar una vegada avaluada la problemàtica.

Temporal

La reiteració en la infracció de les normes, compromisos i obligacions, tant dels usuaris com dels tutors legals.

Gravetat de la infracció.

Baixa del servei

Absència de 15 dies hàbils sense justificar.

Canvi de domicili fora de l'àmbit d'actuació del servei.

Reiteració de faltes greus per part de l'usuari.

PRIORITZACIÓ EN L'ADQUISICIÓ DE PLACES EN EL TRANSPORT PÚBLIC

Per ordre d'ocupació de places.

Si hi ha més demanda que seients, es prioritzarà segons aquests criteris:

- Germans que ja utilitzen el servei o ho volen fer.

- Famílies amb dificultat de desplaçament.

Si durant el curs alguna plaça queda lliure s'ocuparà atenent l'ordre de la llista d'espera o se seguiran els criteris de priorització si escau.

4 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page